SILLYBOX 2020; Thuis koken met kerst zonder stress

 

SILLYBOX over de tong 8,9 menu

16 t/m 27 februari

Afhalen tussen 15:00 en 17:00 

(Optioneel) FOXBITES €10 p.p.

Komkommer - Tzatziki

Aardappel- haringkuit

Gerookte spruiten- buikspek- mosterd

Brioche – Argentijnse garnaal

Pompoen curry

 

SILLYBOX 

Brood en boter

Corvina

Oester- avocado- mierikswortel 

 

Coquille

Tom ka kai- bosui- shiitake- koriander

 

Kemperhoen*

Ganzenlever- aardpeer- hazelnoot- wintertruffel

 

Ree

Rendang- lotuswortel, kemiri, Kardamom 

 

Kaas**

Bourgondisch lifestyle- 5st- notenbrood

 

Love is in the Air

Chocolade- passievrucht- koffie

4 gangen         €52,5

5 gangen*       €62,5

6 gangen**     €72,5

kindermenu 3 gangen €17,5

Uitzonderingen zijn mogelijk in overleg

Vermeld duidelijk hoeveel gangen u wenst en welke dag u komt afhalen

Bijpassende wijnen

Corvina 

Elsa Bianchi Torrontés


Land: Argentinië                       
Streek: Mendoza          
Druivensoort: 100% Torrentés 

Deze spannende Torrentés uit Argentinië werd opgericht door Don Valentin Bianchi. Vier generaties later bezit de familie een wijnhuis in San Rafaël én een in Uco Valley, waar de wijngaarden op een duizelingwekkende hoogte van 1000 meter liggen. Wijn ruikt wat zwoel, maar in combinatie van het gerecht verdwijnen de zoete tonen, en wordt het vervangen door een licht fruitig zuur.

€14,50

Coquille 

Gustave Lorenz Riesling Reserve


Land: Frankrijk
Streek: Elzas
Druivensoort: 100% Riesling

Al meer dan tweeënhalve eeuw zijn de familie Lorentz en het schilderachtige dorpje Bergheim met elkaar verbonden. De eerste wijngaarden van de familie Lorentz lagen op de flanken van de Altenberg. De druiven voor deze Réserve wijn komen uit Bergheim die Lorentz bij zijn speciale boeren koopt. Hierdoor blijft de frisse stijl van het huis gewaarborgd. Transparant lichtgeel van kleur. Lekkere ingetogen geur van honing. Zeer vol van smaak en een beetje kruidige afdronk. Spannende match met dit delicate gerecht.

€ 17.00

 

Kemperhoen 

Barón de Ley Club Privado


Land: Spanje
Streek: Rioja
Druivensoort: 100% Tempranillo

Drie succesvolle wijnproducenten in Rioja besloten in 1985 een nieuw wijnhuis op te richten. Zij kochten een voormalig klooster met omringend land en een wijnkelder, waar de Benedictijner monniken al kort na de Middeleeuwen hun wijn maakten. Een Single Estate bodega zou het worden, met druiven van eigen wijngaarden, een uniek concept in Rioja, waar meer dan 90% van de wijnmakers afhankelijk was van lokale druiventelers. Wijn die oorspronkelijk was bedoeld voor de investeerders van dit huis. Beursgenoteerd bedrijf met een waarde van 410 miljoen.
Sappig fris fruit. Goed geïntegreerd hout, verder subtiel en in balans. Leer, tabak, toast en subtiele tannines aanwezig. Jonge fruitige Rioja die prachtig gaat met de kemperhoen en de aardse tonen.

€15.00

Ree 

J. Lohr Winery Cypress Zinfandel


Land: Verenigde Staten
Streek: Californië
Druivensoorten: Zinfandel (78%),Alicante Bouschet (15%), Petite Syrah (7%)

Jerry Lohr en zijn team zijn rasechte wijnpioniers in Californië. Al twee generaties lang hebben zij een leidende rol in Central Coast. Toen Jerry zich daar in de late jaren zestig vestigde, genoot het gebied nog geen fractie van zijnhuidige status als een van Noord-Amerika’s meest vooraanstaande wijngebieden.
Diep rode kleur. Aangename aroma’s van cassis, zwarte bessen en bramen. Smaken van zwart rood fruit, iets kruidigs en chocolade. De delicate ree gaat mooi in harmonie met de wijn. De wijn geeft genoeg tegenwicht tegen het spicy karakter van de Rendang. 

€17.50
 

 

Kaas

Graham’s 10 years old tawny


Land: Portugal
Streek: Douro
Druivensoorten: Tinta Barroca, Tinta Roriz, Touriga Nacional

Klassieke fijne combinatie met kaas. De roodbruine kleur is kenmerkend voor de Graham's 10 yr Tawny. De geur is rijp en complex. Duidelijke aroma’s van noten, honing en vijgen. Volle rijpe smaak.  De afdronk is intens en lang.
Alle Graham’s Port worden gerijpt in de Port Lodge in Vila Nova de Gaia. Sinds de bouw van de lodge in 1890 liggen hier Graham’s wijnen opgeslagen. Door de ligging aan de monding van de rivier de Douro en de koeling door de invloed van de Atlantische Oceaan is de lodge cruciaal voor de langzame en evenwichtige ontwikkeling van Graham’s Ports. 

€10.00

 

 

OPENINGSTIJDEN:

Lunch: di t/m vr 12:00 - 14:00 uur

Diner: di t/m za 18:00 - 24:00 uur

(laatste bon om 21:00 uur)

SILLYFOX