top of page
Restaurant Veghel

De Noordkade op het CHV terrein in Veghel is een historische, industriële locatie met een rijke geschiedenis. Het terrein kenmerkt zich door de monumentale industriepanden afkomstig uit het begin van de 20ste eeuw.

 

SILLYFOX is gevestigd op de top-etage van de monumentale Wiebenga Graansilo aan de CHV Noordkade in Veghel, aangemerkt als rijksmonument.

 

Naar de huidige opvattingen wordt dit silogebouw gezien als het belangrijkste cultuurhistorische object op het Noordkade terrein. Het voorste gedeelte van de witte graansilo uit 1915 vormt samen met het achtergedeelte uit 1928 een architectonische eenheid. De functionalistische en zakelijke hoofdvorm heeft een van oorsprong azuurblauwe dakoverstek en karakteristieke driedelige stalen kozijnen. 

 

De graansilo is een uniek gebouw in de stijl van het ‘Nieuwe Bouwen’ oftewel de ‘Nieuwe Zakelijkheid’ die in de jaren ‘20 en ‘30 een hoge vlucht nam. Achteraf gezien is het silogebouw op het CHV terrein een van de eerste exponenten van deze stijl, waartoe onder andere spraakmakende gebouwen als Société Céramique in Maastricht en de Van Nelle Fabriek in Rotterdam behoren.

067.jpg
002.jpg
015.jpg
18 Veghel_Sillyfox_V745-Luderitz_web.jpg
Trouwlocatie Veghel

TROUWLOCATIE

Trouwen in stijl, om nooit meer te vergeten!

SILLYFOX is een trouwlocatie met een rijke historie. 
U kunt zelfs worden getrouwd op ons dakterras. 

Onze locatie is geschikt voor 150 gasten, heeft ruim voldoende parkeergelegenheid en is gemakkelijk bereikbaar. Het CHV terrein in Veghel is een prachtige locatie voor uw trouwfoto’s.

051.jpg
bottom of page